Trwa ładowanie...

Nowe miejsce: Szerdelek - Charakterny Cymes

Pierwszy foodtruck z tradycyjną kuchnią warszawską

Nowe miejsce: Szerdelek - Charakterny Cymes
d2yp3ai
d2yp3ai

Do tego musiało dojść! W* naszym mieście jak grzyby po deszczu rosną knajpy z tradycyjną kuchnią warszawską, a na ulicach roi się od coraz to nowszych foodtrucków.* Połączenie obu tych mód w jeden bar było więc już tylko kwestią czasu. I oto stało się - na ostatnim Żarciu na Kółkach , zlocie foodtrucków nad Wisłą pojawiła się pierwsza restauracja na kółkach serwująca warszawskie specjały.

Szerdelek - Charakterny Cymes stawia na "potrawy nawiązujące smakiem i jakością do starej dobrej tradycji warszawskiej".* Oprócz szerdelka w bułce (12zł) znajdziemy tu także polik wołowy czy półgęsek wędzony z sosem porzeczkowym (16zł), również serwowane w bułce. Znajdziemy tu także danie o łatwo wpadającej w ucho nazwie - kolanko blondynki, czyli swojską golonkę (16zł) czy kawior praski (10zł). Wszystko serwowane w papierze a la stara gazeta. *Do picia m.in. tradycyjny, domowy kompot, a jako dodatek do każdej potrawy - ogórek małosolny.

Lokalizację nowego foodtrucka możecie śledzić na Facebooku . Szerdelek planuje się pojawiać w okolicach ulicy Domaniewskiej.

d2yp3ai
d2yp3ai
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2yp3ai